Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Het Internationale Vliegveld Madrid is een belangrijke hub binnen de Europese luchtvaart. Jaarlijks landen er miljoenen toeristen die de hoofdstad van Spanje willen bezichtigen. Met een ligging van ongeveer 12 kilometer van de oude binnenstad is Vliegveld Madrid de ideale locatie voor de stroom aan toeristen. Een groot aantal van alle vluchten wordt verzorgd door Iberia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje.

Iberia heeft van het vliegveld haar thuishaven gemaakt. In 2006 werd Terminal 4 geopend, daarmee steeg de jaarlijkse maximale capaciteit van het vliegveld plotsklaps met 35 miljoen reizigers. Deze aanbouw was nodig omdat de andere drie terminals de drukte langzamerhand niet meer aankonden en groei tegenzat.

Ontdek het vliegveld: diensten en faciliteiten

Ondanks dat veel vliegvelden dezelfde diensten en faciliteiten aanbieden heeft Vliegveld Madrid haar eigen karakter gevonden in de lopende culturele programma’s. Hierbinnen worden onbekende kunstenaars de kans gegeven hun creaties ten toon te stellen en op deze manier naamsbekendheid te verwerven. Voor de reizigers verrijkt dit hun ervaring van het vliegveld.

Naast dit bijzondere initiatief is er ook een breed scala aan ander vermaak aanwezig. Shoppen, borrelen en dineren, het kan er allemaal. Daarnaast biedt het vliegveld ook goede voorzieningen en diensten voor invalide of minder mobiele reizigers.

Vertrek en aankomst

Zoals vermeld nam de ingebruikname van Terminal T4 in 2006 wat druk van de ketel en kreeg het vliegveld 35 miljoen extra capaciteit. Dit is natuurlijk een enorm hoog getal, waardoor het logisch is dat T4 een enorm oppervlakte bestrijkt. Hierbij waren de rolpaden die we gewend zijn van Schiphol blijkbaar niet genoeg.

T4 heeft een heuse trein die reizigers in 3 minuten van de ene naar de andere kant brengt. Erg handig! Vliegveld Madrid behoort al tot de grootsten van Europa, maar met een aantal praktische ontwikkelingen zou het nóg dichter bij de top drie kunnen komen.