Ibiza geografie en geschiedenis

Ibiza is een eiland dat in haar geschiedenis vaak veroverd en heroverd is. De laatste pogingen tot plunderen, al dan niet veroveren, zijn piraten geweest. Door de onmacht van het Spaanse vasteland om haar eilanden te beschermen heeft Ibiza, behorend tot de eilandengroep de Balearen, autonomie gekregen. De verdedigingsmuur in Ibiza-stad is een mooi stukje geschiedenis en cultuur dat de moeite waard is om te bezoeken.

Sinds 1999 staat Ibiza-stad zelfs op de werelderfgoedlijst van Spanje. Wie niet van geschiedenis of cultuur houdt zijn de vele stranden een mooi alternatief. Een wandelingetje in de mooie natuur van het eiland is natuurlijk ook geen gek idee.

Hippie en Dance

Dance, dance, dance! Tegenwoordig staat Ibiza voornamelijk bekend als partyeiland. Sinds de dancemuziek steeds populairder is geworden, zijn de vele feesten met bekende Dj’s een grote motivatie voor vakantiegangers om voor Ibiza te kiezen. Overdag bakken in de zon en ’s nachts losgaan in één van de vele clubs. Naast de dancecultuur zit de hippiecultuur ook in het eiland geworteld.

Sinds de jaren zestig is Ibiza erg populair onder hippies over de hele wereld en wordt het steeds drukker op Vliegveld Ibiza. Door al het dansen en het continue roken van wiet is voor veel hippies, en andere creatievelingen, is het eiland een spirituele plek vol inspiratie geworden.

Bereikbaarheid

Om naar het eiland te komen heb je keuze uit twee opties: de veerboot of het vliegtuig via Ibiza Airport. Beide opties zijn snel en goedkoop. Vooral in de zomermaanden zijn deze twee vervoerswegen overvol met de vele toeristen die af en aan reizen. Vanaf Airport Ibiza reiden er veel bussen richting de meest populaire gebieden op het eiland. Verblijf je op een relatief rustig gedeelte?

Dan is het een idee om een auto te huren. Vooral in de zomermaanden is het zweten geblazen in de soms overvolle bussen. De bus is echter wel een leuke manier om meer van het eiland te zien.